Header AD

Ads

MESSAGE OF SHIHAN 2




Προσωπικά για εμένα αναφέρομαι, όταν μπαίνω μέσα στο Dojo ενώ είναι άδειο απολαμβάνω την ηρεμία, είναι ο δικός μου τρόπος να συγκεντρωθώ και να ενεργοποιηθώ πριν έρθουν οι μαθητές μου.


Οι δάσκαλοί μου, στο δικό μου ταξίδι στο Kyokushin είχαν μεγάλη επιρροή πάνω μου. Κατά τη διάρκεια των 30 πλέον ετών εξάσκησης μου στο Kyokushin  ως μαθητής είχα το απίστευτο προνόμιο να εκπαιδευτώ με πολλούς εξαιρετικούς δασκάλους του Kyokushin που έχουν διαμορφώσει βαθιά το ταξίδι μου.

 

Κάθε ένας από αυτούς τους δασκάλους με έχει επηρεάσει με μοναδικούς τρόπους, πάντα προσπαθούσα να μάθω να εφαρμόζω αυτό που έβρισκα και καταλάβαινα από τις διδασκαλίες τους .

 

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι όλοι δεν είμαστε ίδιοι, ο καθένας είναι διαφορετικός, η όποια διδασκαλία μπορεί να έχει πλήρη απήχηση σε εμένα, σε όσα μάθαινα και σε κάποιους άλλους όχι, ή ακόμα πολλές φορές και το αντίθετο. 

 

Ωστόσο, συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να κρατήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό σε νέες ιδέες.

 

Αναφέρω μερικούς από τους δασκάλους του Kyokushin που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις γνώσεις και την ανάπτυξή μου.

 

Τα μαθήματα τους συνεχίζουν να καθοδηγούν τη διδασκαλία μου ακόμη και σήμερα και συχνά τα μοιράζομαι με τους μαθητές μου.

 

Τους χρωστάω πολλά και είναι ο λόγος που ακόμη διδάσκω και προπονούμαι στο Kyokushin.

 

Φυσικά αυτό ήταν στα παρελθόντα έτη αλλά ακόμη συνεχίζω και προπονούμαι και προσπαθώ να μελετήσω και να αναπτύξω νέες τεχνικές και μεθόδους και πάντα προσπαθώ να οδηγώ και τους μαθητές μου στην σημερινή αυτή εξέλιξη.

 

Θέλω να χαιρετίσω και να ευχαριστήσω τους δασκάλους που με ώθησαν στο πνεύμα του Kyokushin.

 

Δάσκαλοι Kyokushin:    Shigeru Oyama,  Shokei Matsui,  Tadashi Nakamura,  Yasuhiko Oyama,  Miyuki Miura,  Tetsumori Oyama

 

Μετά τιμής, 

Shihan Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος 
Country Representative IKO So-Kyokushin Greece And Cyprus

 



MESSAGE OF SHIHAN 2 MESSAGE OF SHIHAN 2 Reviewed by Challenge on Οκτωβρίου 07, 2024 Rating: 5

Post AD